Project Page

/ Back
Barclays Center
LOCATION / Brooklyn, NY
PHASE / Completed 2012
SIZE / 675,000 sf

The design of the Barclays Center achieves a striking balance between iconic form and performative engagement with the street. It is legible at multiple scales while maintaining an identity that delights visitors, neighbors, fans, and spectators. Integrated into one of the busiest urban intersections in the NY metro area, the Center will sustain a healthy, interactive dialogue with the surrounding streets and neighborhood. The Main Concourse is glazed at the sidewalk level to ensure optimum accessibility and visibility. The civic gesture of the arena is heightened by a spectacular 30’ high canopy containing an oculus that frames the view of the arena.  The Main Entrance plaza links Atlantic and Flatbush Avenues, and creates a welcoming, yet grand civic space.  Views of and physical access to the arena are plentiful, easy and accommodating, thus ensuring a strong connection to the surrounding environment.