GOOGLE INC. OFFICES
LOCATION / MOUNTAIN VIEW, CA
PHASE / COMPLETED 2011
SIZE / 130,000 SF

SHoP Architects’ design for Google Inc.’s tenant improvement project is a model for both workplace design and sustainable development. The project creates a unique and innovative work environment for Google’s senior level management and engineering teams. Working closely with Google’s Real Estate and IT group, SHoP developed a work environment that is user friendly, adaptive and flexible, active, and environmentally sensitive. The space erases all existence of a corporate office environment and replaces it with the look and feel of an engineering-focused research university by improving circulation, sight lines, and access to daylight. The project includes spaces for shared offices, open work stations, tele and video conference rooms, informal lounges, Project War Rooms for sustained collaboration, Tech Talks for presentations of engineering work, engineering training rooms and media lounges. The project’s design is entirely performance driven: cost-effective, functional, smart, and responsible.